De LogoStudio is een team van gemotiveerde logopedisten te Schoten

Ieder met haar eigen specialisaties en talenten

maak een afspraak 03 237 17 54
Het team

Het team

Van links naar rechts Aagje, Inge, Kimberly, Anneleen

De LogoStudio bestaat uit gemotiveerde logopedisten. We hebben allemaal onze eigen specialisaties en talenten. Samen vormen we een fantastisch team. De LogoStudio
Inge Van Hoydonck
De LogoStudio

Inge Van Hoydonck

Hallo, Ik ben Inge Van Hoydonck, de oudste van ons team. Jaren geleden koos ik voor de opleiding logopedie omdat ik van kindsbeen af geboeid was door stem en spraak; ik kon gefascineerd luisteren naar een prachtige radiostem en genoot ervan om zelf met mijn stem te experimenteren bij het jeugdtoneel.

Daarnaast interesseerde het medische luik mij enorm: hoe werken de stembanden en hoe komt taal tot stand in ons brein? En ook de psychologie van de spreker sprak mij aan: in welke mate bepalen je emoties en gedachten je manier van spreken? De combinatie van al deze facetten vond ik in de opleiding logopedie.

Na 9 jaren te werken bij DVS (Dienst voor Stemtraining), startte ik in 1999 mijn eigen logopedische praktijk in Schoten en Essen, die later 'de LogoStudio' werd. Met veel bezieling behandel ik zowel kinderen als volwassenen met stem- en articulatieproblemen.

Het verbeteren van de communicatievaardigheden na een hersenletsel of bij een chronische aandoening zoals de ziekte van Parkinson is een uitdaging die ik graag aanga.

Sinds 1992 geef ik ook les aan studenten in de podiumkunsten (drama en dans) oorspronkelijk in het Herman Teirlinck Instituut, het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en het Hoger Instituut voor Dans (Lier) en momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, afdeling Kleinkunst, Woordkunst en Acteren.

Het mogen werken met topstemmen enerzijds en het herstellen van minder goede stemmen anderzijds maakt mijn job zeer gevarieerd. Deze ruime ervaring beschouw ik als een meerwaarde voor beide groepen.

Aagje Dom
De LogoStudio

Aagje Dom

Mijn naam is Aagje Dom. Ik dacht even dat mijn beroepsleven enkel uit acteren zou bestaan. Al snel kwam ik erachter dat ik iets miste in dat leven. Ik wou werken met mensen, niet enkel voor mensen.

Gefascineerd door de stem en het stemgebruik van de acteur smeet ik me na 10 jaar televisie- en theaterwerk in de opleiding logopedie. Daar werd mijn honger stevig gevoed en mijn interesse in de logopedie nog steviger aangewakkerd. In één van mijn laatste stages ontmoette ik Inge Van Hoydonck.

De gezamenlijke passie voor stem en het werken met podiumsprekers zorgde voor een fantastische samenwerking. In 2009 studeerde ik af als logopediste en vervoegde ik Inge bij De LogoStudio.

Ik specialiseerde me verder in de behandeling van de (beroeps-)stem en het optimaliseren van spraak bij beroepssprekers.

In 2016 startte ik ook als docent aan de opleiding Logopedie van de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Onder de naam VZW Duizendeneen maak ik samen met Rudy Cleemput nog steeds theatervoorstellingen.

Verder verleen ik regelmatig mijn stem aan animatiefilms of voice-overopdrachten. Daar waar ik kan, laat ik het creatieve werk met het remediérings- en docentenwerk samenvloeien en zet ik graag alles in om er bij iemand alles uit te halen.

Kimberly Weyen
De LogoStudio

Kimberly Weyen

Hallo, Ik ben Kimberly, de jongste van het team. In 2013 studeerde ik af aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Ik heb gekozen voor de opleiding logopedie omdat ik een hart heb voor mensen en open, zorgzaam en communicatief ben ingesteld. Het beroep richt zich op het behandelen of verbeteren van verschillende problematieken en die afwisseling sprak me enorm aan.

Tijdens mijn stageperiodes heb ik gemerkt dat ik enorm graag met kinderen werk. Ik ben recht na mijn studies dan ook aan de slag gegaan in het buitengewoon onderwijs als schoollogopediste. Die job voer ik tot op heden nog steeds vol liefde uit.

In maart 2015 vond ik het tijd voor een extra uitdaging en ben ik gestart als zelfstandige logopediste in De LogoStudio. Ik werk voornamelijk met kinderen die leerproblemen of een leerstoornis hebben.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich goed voelen tijdens de therapie en dat het voor hen niet aanvoelt als een verplichting om te komen.

Ik hou er dan ook enorm van om mijn creativiteit ten volle te benutten en therapie aan te bieden in spelvorm. Verder behandel ik, naast leerproblemen, ook volwassenen met verworven neurogene communicatiestoornissen.

Levenslang bijleren vind ik van groot belang. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen om up to date te blijven over nieuwe ontwikkelingen waarbij onze cliënten baat zouden kunnen hebben.

Lieselotte
De LogoStudio

Lieselotte Op de Beeck

Ik ben Lieselotte Op de Beeck. In juni 2023 studeerde ik af als trotse logopediste. Doorheen de opleiding maakte ik kennis met verschillende domeinen, maar al snel vond ik mijn passie in het domein van de stem. Stemtherapie bij personen met stemklachten, maar ook het optimaliseren van spraak bij professionele stemgebruikers trok mijn aandacht.

Na mijn studie startte ik als zelfstandige logopediste en nu mag ik ook Inge, Aagje en Kimberly vervoegen bij De LogoStudio.

Mijn interesse gaat uit naar het behandelen van personen met stemklachten, het optimaliseren van spraak bij professionele stemgebruikers, articulatie en oromyofunctionele stoornissen.

Verdere verdieping en specialisatie binnen de diverse vakgebieden is een continu proces. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen, workshops en opleidingen. Zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe behandelmethodes en -technieken binnen logopedie, stemtherapie en oro-myofunctionele therapie.

De LogoStudio. Elke persoon is uniek. Wij stemmen het logopedisch traject af op je persoonlijke behoefte. Een open, eerlijke en respectvolle communicatie is voor ons zeer belangrijk.

TOP